josepha himmel quilts josepha himmel quilts

HYPER-X
THEME

FIND US

Hanway Square 16,
London, England

LET’S TALK

hello@royalflush.com
+43 (0) 4213 215 235

quilts on the bias

מוקדש לקבוצת קידרון, העברתי את הנושא ביום א. 31.12.17.

הפיכת עבודה שמסודרת בבלוקים לאורך ולרוחב לעבודה שהבלוקים מסודרים באלכסון, כמעויינים. פעמים רבות סידור הבלוקים באלכסון נותן לעבודה תנועה, תחושת זרימה. במקרה זה אנו תופרים עבודה רגיל – שורות וטורים – ואחר כך חותכים את העבודה ותופרים מחדש כך שהבלוקים עומדים על הקודקוד.

הטיפ מתוך ספרה של Anita Hallock – Scrap quilts using Fast Patch  ותודה לתמריס, שהשאילה לי את הספר לפני מיליון שנה.זה ספר ישן שמסביר טכניקות מסורתיות בשיטות מהירות. אחלה ספר.

בדרך כלל כשאנו רוצים להפוך עבודה באלכסון, אנחנו תופרים את השורות בלוק לבלוק, מוסיפים חצאי משולשים משני צידי העבודה, ותופרים שורות אלכסוניות זו לזו. כאן – אנו מכינים את כל העבודה רגיל – X שורות לרוחב, Y שורות לגובה.

הטריק – אנחנו חותכים את העבודה באלכסונים, ותופרים מחדש – כך שהעבודה "עומדת באלכסון" . זה מעולה לבלוקים כמו "ריבוע 9", "פסי רכבת" אבל גם לעבודות מורכבות יותר. שם נצטרך לשחק עם הבלוקים כדי שקו החיתוך יהיה על בלוקים שאנחנו מוכנים שייחתכו, ולא על בלוקים שעמלנו קשות על חיבורם.

לפני שתתחילו לתפור , ונשמתכם תפרח לפני שתגזרו את הבדים – תנסו את הטריק על נייר משובץ….. תנסו 4X8,8X8, 6X6, 6X8. בלוקים במספר זוגי.

תהליך העבודה: תופרים את העבודה רגיל. בדוגמה זו עשינו עבודה של 24 בלוקים בסידור של 4X6. הטכניקה – פסי רכבת RAIL FENCE .

וכן, הכנתי 3 טופים זהים לצורך ההדגמה. השקעתי בכם 🙂 

חיתוך ראשון- מעמידים את העבודה כשהיא פרושה לרוחב.מהפינה השמאלית העליונה מסמנים קו אלכסוני, שחותך את הבלוקים שבדרכו לחצי עד לתחתית העבודה.

את המשולש שנחתך מצמידים (ותופרים) לצד ימין של העבודה – כך שנוצרת מקבילית.

חיתוך שני- כאשר המקבילית פרושה לרוחב – מורידים אלכסון מהפינה הימנית העליונה – שהיא זוית קהה – באלכסון, כשקו החיתוך חוצה את הבלוקים בדרך באלכסון. לוקחים את החלק שנחתך ומצמידים אותו לצד העבודה, כך שהוא משלים למלבן – אבל הפעם הבלוקים מסודרים באלכסון. התמונות מסבירות את התהליך.

שוב – אני מדגישה – תנסו לצייר את העבודה על נייר משובץ , תסמנו ותחתכו אותו – לפני שתחתכו את העבודה עליה עבדתם.

את הטכניקה הזו אפשר לעשות לא רק בבלוקים פשוטים סימטריים כמו  Nine Patch, Log cabin, Rail Fence ודומיהם – אלא גם בבלוקים מורכבים יותר . ייתכן שנרצה לדעת מראש איזה בלוקים ייחתכו , ואולי נרצה להזיז חלק מהם כדי שלא ייחתכו .

במקרה זה נשקיע בסידור הבלוקים עוד לפני התפירה והחיתוך – נסדר את הבלוקים על לוח עיצוב – ונראה אם העיצוב נראה לנו מבחינת הצבעוניות, מיקום הבלוקים והקשר בין בלוק לבלוק, והאם יש שם בלוקים שאנחנו ממש לא רוצים שייחתכו . אפשר לצלם את העבודה, להדפיס על נייר A4, ולגזור מהצילום – או בלוקים שנשחק איתם או את כל הצילום עם הבלוקים כשהם מצולמים במקומם, ולראות מה ייקרה אחרי שנחתוך .

במקרה של העבודה שלי – דוגמת סנדיס בלוק – (הדרכה לבלוק זה כבר קיימת באתר) היו לי בלוקים מורכבים עם מרכזים מעניינים שלא רציתי לחתוך ובלוקים "אווריריים" יותר שיכולתי לחתוך אותם והעיצוב לא היה משתנה בהרבה. העבודה של סנדיס בלוק במקור היתה 36 בלוקים בסידור של 6X6, ושם חתכתי באלכסון ל-2 משולשים, משולש אחד חתכתי בחציו ל-2 משולשים קטנים – ואותם הצמדתי לעבודה מצד שמאל ומצד ימין של המשולש הגדול .

תוכלו לראות בתמונות את קוי החיתוך . כדי לדעת מראש מי ייחתך – מתחתי חוט על העבודה – כאשר היא עדיין מסודרת כשתי וערב על לוח העיצוב – ושם מיקמתי את הבלוקים האווריריים . מובן – שלאחר הזזה זו לא היה קשר בין העיצוב המקורי של העבודה כשהבלוקים מסודרים לאורך ולרוחב – הבלוקים האווריריים היו מסודרים לאורך קווי החיתוך.

 

חיתוך ראשון באלכסון , חיתוך שני – את המשולש התחתון חותכים ל-2 משולשים, וכל משולש קטן כזה תופרים משני צידי המשולש הגדול (זה מתאים לסידור של ריבוע 6X6)

מקווה שהתמונות יסייעו לכן.

אהבתם? שתפו את הפוסט:

More Posts

כתיבת תגובה